Home Revit

Revit

Home Revit

Revit

by @ppSys

In 2015 koos Vliegen NV als een van de eerste Belgische bedrijven voor het innovatieve BIM en de bijhorende software ‘Revit’. Op dit moment is Vliegen NV nog steeds een van de weinige sanitaire bedrijven in België dat kan werken in BIM en Revit.

Revit is innovatieve software voor BIM,
het bouwwerkinformatiemodel (Building Information Model).

Intelligent 3D-model

BIM is intelligent 3D-model van een project of constructie dat bestaat uit verschillende objecten waaraan informatie werd gekoppeld.

Die informatie kan gaan van het bouwmateriaal dat je moet gebruiken (bijvoorbeeld beton of metselwerk), de fasering van de werken en kosten van materialen en uitvoering, tot afmetingen en de locaties van de leidingen.

Dankzij de samenvloeiing van communicatie en informatie tijdens de verschillende bouwfases in één model, krijg je een veel beter inzicht in het project.

Minder fouten en tijdswinst

Vliegen NV levert zelf Revit-tekeningen aan voor het sanitaire gedeelte van elk project. Alle andere partners en installateurs van het project doen dit elk voor hun verantwoordelijk deel.

Daarna voeg je alle modellen samen en kan je makkelijk op voorhand zien waar mogelijke bouwfouten of moeilijkheden zich voordoen. Die voorafgaandelijke ‘clash-detectie’ bespaart je heel wat tijd en geld.

Voordelen

  • Duidelijk en verzorgd ontwerp
  • Communicatie en samenwerking met alle partners en installateurs in het project
  • Foutdetectie voor start van project: tijdswinst en geldbesparing
  • Duidelijk overzicht van het project en de verschillende fases
  • Duidelijkere en efficiëntere coördinatie van alle technieken
  • Eindeloze mogelijkheden dankzij Stabicad voor Revit-software